Plimbându-ne clandestin pe străzile Barcelonei, ne-am dat seama că ar fi super util pentru cei dintre voi care vor să călătorească în orașul lui Gaudi, să aveți la dispoziție un circuit turistic făcut pe zile, astfel încât, în funcție timpul disponibil să știți ce obiective turistice puteți vizita.
Iată mai jos propunerea noastră pentru voi, astfel încât să limitați timpul pierdut căutând pe net sau la fața locului.
Ziua 1: Placa de les Glories Catalanes – Sagrada Familia – Parc Guell – Tibidabo
Vedeți rapid Torre Abdar și Placa de les Glories Catalanes, apoi mergeți pe jos până la Sagrada Familia. Pentru Sagrada cumpărați-vă bilete online de pe sagradafamilia.org pentru a evita cozile, iar intrarea se face din jumătate în jumătate de oră. În funcție de ce bilet vă luați, va depinde și cât de mult vă va lua să vizitați catedrala. Pentru biletul basic de 15 euro, puteți să vă alocați între 1-2 ore maxim. Nu merită să vă cumpărați și urcarea în turn, veți prinde priveliști mult mai spectaculoase la Tibidabo.
Parc Guell – cumpărați-vă bilete online de pe parkguell.cat. Veți economisi atât timp cât și bani și veți fi siguri că puteți intra (intră un anumit limitat de persoane pe un interval orar).
Intrarea costă 7 euro online și 9 euro la fața locului. Alocați-vă între 1.5-2 ore.
Tibidabo – mergeți cu metroul L7 până la capăt, stația Av. Tibidabo, iar de aici luați autobuzul 196 până la capăt. Biletul costă 2.15 euro sau dacă aveți cartelă T-10 puteți să folosiți din călătorii. O altă opțiune ar fi să urcați cu Tramvia Blau (atenție circulă doar în weekend și sărbători legale), costă mai mult, 6.5 euro, dar veți avea parte de o experiență autentică. De la ultima stație urcați cam 5 minute până la Tibidabo cu funicularul și admirați priveliștea. Dus – întors costă 7 euro. Aici trebuie să vă alocați aproximativ 1 oră.
Ziua 2: Placa Catalunya – Las Ramblas – Piața Bouqueria – Palatul Guell – Muzeul Maritim – Mirador de Colom – Aquariumul – Plaja Barceloneta
Palatul Guell – intrarea costă 12 euro trebuie sa vă rezervați cam 1 – 1.5 ore pentru vizitare.
Muzeul Maritim – intrarea costă 7 euro, Duminica după 15:00 intrarea este gratuită. Rezervați-vă cam 1 ora dacă vreți să îl vizitați.
Mirador de Colom – intrarea costă 6 euro sau 8 euro cu un pahar de vin, iar 30 de minute vă ajung pentru a-l vizita.
Aquariumul – oceanograful din Barcelona este unul din cele mai mari din Europa, iar intrarea costă 20 de euro. Trebuie să vă rezervați cam 2 ore aici.
Ziua 3: Arc de Triomf – Parcul Ciutadella – Zoo – Muzeu de Xocolata – Mercat de Santa Catarina – Muzeul Picasso – Bazilica Santa Maria del Mar – Catedrala Barcelonei
Zoo -intrarea costă 20 de euro, și aveți nevoie de măcar 2 ore aici.
Muzeul Ciocolatei – un muzeu dulce la propriu, intrarea costă 6 euro iar biletul este sub formă de ciocolată. O oră ajunge să străbateți muzeul.
Mercat de Santa Catarina – spre deosebire de Boucheria, din această piață își fac cumpărăturile și localnicii. Găsiți și aici câteva localuri cu tapas, vă recomandăm Bar L’Univers.
Muzeul Picasso – intrarea costă 11 euro, rezervați-vă cam 1 oră aici.
Ziua 4: Placa Catalunya – Casa Batllo – Casa Mila – Casa Vicens – Nou Camp
Casa Batllo – intrarea costă 22.5 euro, aveți nevoie de aproximativ 1 ora pentru vizitare.
Casa Mila – intrarea costă 20.5 euro, aveți nevoie de aproximativ 1.5 ore pentru vizitare.
Nou Camp – intrarea costă 23 euro, aveți nevoie de aproximativ 2 ore pentru vizitarea stadionului și a muzeului.
Ziua 5: Placa Espanya – Fântâna magică – MNAC – Poble Espanyol – Castelul Montjuic
Poble Espanyol – la „muzeul satului” intrarea vă va costa 12 euro și veți avea nevoie de aproximativ 2 ore pentru vizitarea lui.
Fântâna magică – puteți vedea spectacolele fântânii Vinerea și Sâmbăta între orele 21:00-22:30 în Aprilie, Mai, Septembrie și Octombrie, iar în lunile Iunie, Iulie și August sunt spectacole de Joi până Duminică, în intervalul orar 21:00-23:00.
Castelul Montjuic – intrarea costă 5 euro sau 3 euro pentru persoanele sub 29 ani sau peste 65 de ani. Dacă vă alocați o oră pentru vizitare este mai mult decât suficient.
Ziua 6: Montserrat
La Montserrat puteți ajunge cu trenul R5, din Placa Espanya spre Manresa. Biletul dus întors costa 20.20 euro, iar aici trebuie să vă rezervați măcar jumătate de zi cu tot cu drum.
Desigur voi puteți să mixați după bunul plac aceste trasee, în funcție de cât stați, ce vreți să vedeți și la ce obiective chiar vreți să intrați.
Citește și: Barcelona – o destinatie muzicala! (II)
Pont: Vă recomandăm metroul ca și mijloc de transport și în mod special cartela cu 10 călătorii T-10. De asemenea, că să minimizați pe cât posibil timpii morți, vă recomandăm să vă luați cazarea cât mai aproape de centrul vechi. Noi am avut cazare la Coroleu House, o cazare draguță, un fel de hostel cochet, cu un spațiu comun frumos, wifi și acces la calculator. Singurele inconveniente au fost băile, care sunt doar comune și distanța un pic cam mare față de centru (este cam la 7 minute de mers pe jos până la stația de metrou Fabra i Puig și 8 stații de metrou până în Placa Catalunya).
Pentru cazare puteți să căutați cea mai bună opțiune pentru voi AICI.
Călătorii frumoase să aveți!
Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe Facebook, Instagram, Pinterest sau Youtube.