Dragi călători gurmanzi,
Italia este una din țările noastre favorite, asta e clar.
Peisajele, mâncarea, orășele faine, pe străduțele cărora ne place să ne pierdem, sunt doar câteva din motivele pentru care în fiecare an am ajuns cel puțin o dată în Italia.
La întoarcerea acasă, revenim cu poftă de preparate italienești. Și oricând avem ocazia, încercăm să gătim pizza, paste, foccacia, caprese etc
În continuare, vă lăsăm inspirație 10 tipuri de mâncare pe care noi le-am încercat acasă.
Antipasto
Poate cel mai ușor mod de a ne aminti de Italia, este să pregătim un platou de antipasto (aperitiv în română).
Este variat și poate cuprinde pecorino, prosciutto, bruschete, roșii, crostini (cu pastă de măsline, pate), măsline, salam etc. Noi, de obicei, îl facem cu ce avem prin frigider.
Bruschete
Roșii, busuioc, ulei de măsline și usturoi. Combinația perfectă pentru noi! Fie pâine uscată, fie pâine prăjită, cu siguranță ies delicioase.
Citește și: MEXIC ȘI MÂNCAREA – 4 REȚETE DE ÎNCERCAT ACASĂ
Caprese
Mozzarella este un alt ingredient pe care îl avem mereu în frigider. Un aperitiv sau o gustare cu aromă de busuioc și simțim că parcă ne bate aerul din Italia!
Crostini
Un fel de bruschete, dar nu prea. Cele care ne duc cu gândul instant la Toscana, sunt crostini toscani – pate din ficat de pui. O altă variantă ar fi cu pastă de măsline.
Focaccia
Am încercat rețeta de la Mihai gătește (Instagram), la care am adăugat roșii cherry. Ne-am teleportat imediat în Bari, unde am mâncat o focaccia genială.
Pasta
În meniul nostru, pastele se află săptămânal. Noroc că ne place să le așezăm frumos și Liviu are răbdare să fac multe poze 😀
Printre cele încercate: simple, iuți și cu ulei de măsline, cu pesto, cu sos roșu, pappardelle al cinghiale (cu mistreț),
Pizza
Cel mai des facem pizza. Am descoperit o rețetă de blat de la Teo’s Kitchen care ne place mult.
Adaugăm mozzarella și suc de roșii și câteva legume (vânătă, dovlecei, roșii și rucola). Alteori îi adăugăm și prosciutto. Și clar niște parmezan pe deasupra.
Seafood
Nu neapărat din Italia, ci mai degrabă specifice bucătăriei mediteraneene, am încercat să le aducem și pe acestea acasă.
Biscotti
La capitolul dulce, de curând am încercat biscotti de la Taste Bazaar (Instagram).
Pasticciotto
Din ce am citit, pasticciotto se găsesc cu precădere în Puglia, în Lecce. Noi i-am întâlnit atât în Bari, cât și în Amalfi.
Am încercat două rețete diferite acasă, asemănătoare ca gust. Cea care ne-a plăcut a fost de la Jamie Oliver. Nu am zice că sunt greu de făcut, însă nici ușor.
Însă o plăcere să le pregătiți, mai ales cu niște muzică italienească pe fundal.
Voi ce alte preparate ați încercat acasă? Ce ne recomandați pentru următoarea cină?