Dragilor,
Astăzi revenim cu un guest post, scris de Mirela, o persoană tare dragă nouă, care de câțiva ani buni locuiește în Viena, lucrează în IT și este pasionată, pe lângă călătorii, de artă. A urmat câteva cursuri de pictură, iar de curând și-a luat inima în dinți și și-a transpus pasiunea pe site-ul ei.
Mirela a avut o super călătorie în Bali și ne-a povestit cum a fost, cum s-a pregătit, ce a vizitat, precum și alte tips&tricks pe care vă lăsăm să le descoperiți în continuare. Iar pozele vorbesc de la sine.
Vă lăsăm să vă bucurați de acestea. Enjoy!
———————————————————————————————————————————
Am fost în Bali în toamna anului 2011. O experiență de neuitat și cea mai faină călătorie de până acum!
Dacă vă decideți să vizitați această insulă vă recomand să mergeți pentru cel putin 2 sau 3 săptămâni și să vă cumpărați biletele de avion în avans, cel puțin cu jumătate de an. Veți găsi multe oferte în jur de 600 Euro.
Eu am călătorit cu Qatar Airways, din Viena cu 2 stop-uri în Doha (capitala Qatar-ului) și Singpore.
Călătoria durează în jur de 17h, dar puteți viziona filme în avion, iar timpul va trece mai repede. Am aterizat in Bali (Denpasar) seara și a fost perfect pentru că, după o călătorie așa lungă, o noapte de somn este binevenită.
Acum există și zboruri doar cu 1 singur stop, zbor efectiv doar de 15,5h. De la aeroport am luat un taxi până la hotel. Seara este mai puțin aglomerat, dar în timpul zilei traficul este congestionat.
Este important să vă comandați taxiul de la hotelul la care faceți rezervarea. Costă în jur de 200.000 Rupia sau gratuit în funcție de hotel. De obicei, se adaugă la factura camerei și îl veți putea plăti cu cardul sau cash.
În Bali există 2 anotimpuri, ploios (octombrie – mai/aprile) și secetos (mai – septembrie). Ploaia la ei poate fi numai torențială, deci este indicat sa mergeți la sfârșitul sezonului secetos, alftel este foarte cald.
Visa, Vaccin și asigurarea de sănătate
Visa pentru Indonezia se poate lua direct din aeroport, iar eu am dat atunci 25$. La plata în euro este mai scumpă.
Vaccinurile care se fac sunt: Typhus, Diphtherie-Polio-Tetanus și Hepatita A+B. Ele se fac la diferență de 2 zile și își fac efectul după 3-4 săptămâni.
Ideal este să vă faceți și o asigurare de călătorie înainte. Cardurile Visa oferă asigurare de călătorie, dar depinde de banca emitentă. Există bănci care oferă doar în condițiile în care biletul de avion sau hotelul a fost plătit cu cardul respectiv sau care oferă asigurarea în condițiile în care a fost efectuată o plată cu cardul în ultimele 2 luni.
Cazare
Zona turistică din Bali este Kuta Beach, plină de foarte multe restaurante, hoteluri și baruri. Aceasta este situată în sudul insulei. Plaja din Kuta este extrem de aglomerată. Eu am fost la plajă acolo o singură dată și a fost suficient, așa că vă recomand în Kuta Beach cursurile de Surfing, care sunt chiar ieftine.
Cazarea pe care am avut-o a fost pe coasta de Vest, unde se formeză valuri uriașe. Am ales hotelul Legong Keraton, situat direct pe plaja din Canguu. În zona Seminyak, aflată în apropiere este plină de baruri, restaurate și saloane de masaj. Masajul în Bali durează în jur de 1, 1.5 h și este ieftin comparativ cu Europa.
În timpul petrecut acolo, am făcut și o calatorie de o săptămână pe alte 2 insule: Nusa Lembogan și Gili Trawangan. Pentru acestea, se poate cumpara bilet pentru “speed boat” direct din Bali, cu oprire în Nusa Lembogan și apoi în Gili Trawangan.
Recomand din plin, sunt 2 insule total diferite, Nusa Lembogan este mai liniștită, puțini turisti, cei mai mulți fiind surfer, datorită valurilor foarte înalte. Pe insula Nusa Lembogan există mai puține oferte de cazare și, in general, de tip Bungalow. Dacă vreți să vizitați și această insulă este recomandat să vă rezervați cazarea din timp. Aici am încercat Scuba diving și a fost senzational. Puteți vedea foarte multe specii de peștisori corolați și, de asemenea, recifi de corali.
Gili Trawangan este insula distracției, un fel de Ibiza indoneziană. Este extrem de turistică, iar singurele posibilități de transport pe această insulă sunt bicicleta și ricșa. Ce este de remarcat, este faptul că plaja este plină de rămășițe de corali, iar apa este atât de caldă, încât nu te prea tentează să înoți. Atmosfera pe insula este una relaxantă.
Lombok este o a treia insulă în apropiere, mai puțin turistică, cu peisaje exotice și pe care există de curând și aeroport.
Sperăm că v-a plăcut, pe noi sigur ne-a convins să căutam niște variante de călătorie în Bali.
Săptămâna următoare revenim cu locurile vizitate de Mirela, pe care le recomandă cu mare drag, pentru când veți ajunge acolo. Stay tuned!
Călătorii frumoase să aveți!