Dragi călători gurmanzi,
Astăzi nu vă povestim despre o destinație, ci despre mâncare. Și anume, Chicken Satay, un preparat tipic asiatic.
Satay este de fapt carne friptă, condimentată și servită cu sos. Acesta provine din Java, Indonezia și este popular în Malaezia, Filipine, Thailanda, Brunei și Singapore.
Cum weekend-urile ni le ocupăm cu lucruri acasă, ne-am gândit să pregătim ceva ce să ne amintească de Thailanda.
Chicken Satay în Thailanda
Noi am încercat în Koh Lipe, într-una din seri. Însă, veți găsi satay peste tot. Fie street food, fie la restaurant.
Rețeta Chicken Satay
Nu ni s-a părut greu și vă recomandăm să încercați, mai ales dacă sunteți fani mâncare condimentată. Nu este iute, ci mai degrabă aromată și se simte puternic coriandrul.
Ingrediente
- 2 bucăți de pui;
- lapte de cocos – noi am pus jumătate de conservă de 250 ml;
- 2-3 linguri sos de soia;
- condimente: coriandru, chimion, ghimbir, usturoi – pisat sau căței – noi am pus câte 1/2 linguriță din fiecare.
Sos:
- boia – 1 linguriță;
- unt de arahide – noi am avut unul cu alune – 1-2 linguri;
- restul de lapte de cocos;
- coriandru – 1 linguriță;
- zeama de la o lămâie.
Preparare
Am marinat puiul pentru câteva ore în condimentele de mai sus. Apoi l-am pus pe frigărui și l-am fript în tigaie.
Între timp, am adăugat ingredientele pentru sos și le-am amestecat. Dacă aveți sos de pește, puteți adăuga o lingură.
L-am preparat de două ori până acum și de fiecare dată ne-a plăcut maxim.
Voi ce alte rețete ați încercat?