Dragi clandestini,
Știți deja că noi căutăm tot felul de metode să călatorim cât mai mult, cât mai ieftin, astfel încât să profităm la maximum de experiența „de la fața locului”, de care altfel nu ne-am putea bucura.
Ce trebuie să aveți însă în vedere atunci când alegeți să călătoriți „clandestin”, este că uneori nu este la fel de confortabil și pot apărea surprize, pe care în planurile de acasă, nu le-ați luat în considerare.
La ce să fiți atenți astfel încât să nu aveți surprize neplăcute, care să vă afecteze experiența în timpul vacanței, vă spunem acum în rândurile de mai jos.
1. Când vă luați zbor cu escală, să aveți cel puțin 3 ore între zboruri
Deși zborul cu avionul este unul dintre cele mai sigure și rapide forme de transport existente, imprevizibilul poate lovi în orice moment, iar decolarea poate să fie întârziată sau avionul să ajungă la destinație cu întârziere. Ni s-a întâmplat și nouă să ratăm zborul de conexiune, așa că recomandarea noastră este să vă căutați zboruri cu conexiuni care au măcar 3 ore între ele, altfel nu le luați în considerare, pentru că dacă vremea nu ține cu voi s-ar putea să aibă întârziere sau chiar să aterizeze pe alt aeroport.
Încercați pe cât posibil atunci când vă luați zboruri cu escală, ca acestea să fie operate de aceeași companie aeriană. Astfel, dacă se întâmplă să ratați conexiunea din cauză operatorului aerian, vă puteți înlocui biletul fără costuri suplimentare.
2. Nu căutați neapărat cea mai ieftină cazare
De multe ori suntem tentați atunci când căutăm o cazare pe Hotelscombined sau Booking să dăm sortare după pret (cel mai mic preț). Ei bine acest lucru poate fi cu dus și întors. Scutiți 10-20 euro, dar puteți avea surprize de genul, camerele sa nu fie tocmai curate, mucegai, în cazuri extreme am găsit și insecte în cameră, sau alte lucruri neplăcute.
Dacă tot economisiți bani serioși la zbor, puteți să dați un pic în plus la cazare :).
3. Planificați foarte serios cum, când și cât timp vă ia să ajungeți la aeroport
De multe ori un lucru tratat superficial, planificarea drumului la aeroport este extrem de importantă în economia unei vacanțe, pentru că așa cum știm, în functie de cum călătorim (cu/fără bagaj de cală, copii, etc) este necesar mai mult sau mai puțin timp pentru îmbarcare. Nu desconsiderați acest aspect! Atunci când călătorești low-cost, dar nu numai, se întâmplă ca aeroportul să fie în multe cazuri mai departe de oraș decât aeroportul principal (unde este cazul). Asta însemnă că trebuie luat în calcul foarte serios timpul necesar ca să ajungeți la aeroport, la care trebuie adaugat măcar 50% în plus pentru evenimente neașteptate.
De exemplu, nouă ni sa întâmplat în Bergamo să nimerim ora de vârf pe autostradă, dublată de vreo 3 accidente, care au dus la un blocaj masiv pe autostrada. În loc de o oră am făcut 1 oră 45 și am alergat serios prin aeroport să prindem avionul. De asemenea la întoarcerea din Lisabona am fost surprinși să aflăm că trebuie să ajungem pe alt terminal și am prins autobuzul care ne-a dus acolo la limită.
4. Rucsacul este sfânt!
Orice ar fi, chiar dacă nu prea îți rămâne loc pentru suveniruri la întoarcere, rucsacul este sfânt! De ce?
- În primul rând evitați complicațiile din aeroport drop off și pick-up
- Nu aveți probleme cu dimensiunile bagajelor la companiile low cost
- Te obligă să iei cu tine strictul necesar și să te gândești serios de ce ai nevoie în călătorie
- Este mai ușor de cărat 🙂
Noi folosim rucsacul HP Business, 17.3″, Black, care este ideal din punct de vedere compartimentare, astfel încât să îți încapă suficient de multe lucruri în el și totuși să nu aveți probleme cu dimensiunea bagajului la companiile low-cost.
Citește și: Cum să te pregătești înainte de o călătorie. Metoda „clandestină”.
Deci da, există și părți mai puțin plăcute în călătoritul „clandestin”, dar atâta timp cât vă planificați foarte bine vacanța, vă luați măsuri de precauție și faceți un back-up plan, doar să se alinieze astrele și să nu iasă lucrurile. Caz în care nu ne rămâne decât…..să zâmbim, să fim zen și să vedem ce putem face să fie cât mai ok restul vacanței.
Călătorii frumoase să aveți!
Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe Facebook, Instagram, Pinterest sau Youtube.