Dragilor,
De fiecare dată când plecăm într-un trip, ne place să ne pregătim itinerariul, să știm ce vom vedea, câteva locuri în care să mâncăm, dar și câteva cuvinte și fraze, depinde de țara în care mergem. Așa că ne-am pus pe căutat și am găsit câteva aplicații și cursuri cu ajutorul cărora putem învăța rapid sau mai lent, depinde de cât de mult vrem să învățăm. Și pentru că tot le-am căutat, vrem să le împărtășim cu voi. Să vă fie de folos și dacă aveți și alte recomandări sau ați testat din ele, așteptăm vești de la voi.
1. Duolingo (free)
Poate cea mai cunoscută dintre aplicații, Duolingo este foarte ușor de folosit și vă provoacă prin text, imagini și exerciții audio să învățați limba dorită. Puteți să vă creați sau nu cont, însă cu siguranță vă va prinde și îl puteți deschide în drum spre birou sau când aveți puțin timp liber.
Disponibilitate: iOS, Android, Windows Phone.
2. TripLingo (free)
Această aplicație este creată pentru călătorit, vă va ajuta în afară de a înțelege limba respectivă și pentru a afla sfaturi despre locul respectiv, prin Culture Guide. De asemenea, are și alte opțiuni, precum calculator pentru bacșiș sau apelarea prin Wi-Fi a numerelor de urgență din țara de proveniență a călătorului.
Disponibilitate: iOS, Android.
3. (How to) Pronounce (free)
Ni s-a întâmplat să găsim restaurente unde chelnerii nu înțeleg engleză și să ne gândim oare cum se pronunță un fel de mâncare. Această aplicație vă poate ajuta în astfel de situații și nu va mai fi nevoie să folosiți limbajul internațional al semnelor 🙂 Singurele aspecte ale acestei aplicații ar fi că este disponibilă doar pentru iOS și are doar 4 limbi străine (engleză, franceză, germană și spaniolă).
Disponibilitate: iOS.
4. Memrise (free, paid)
În descrierea acestei aplicații veți găsi faptul că veți putea învața rapid foarte multe cuvinte. Conține peste 200 de limbi străine, iar varianta free vă permite doar să faceți exercițiile. Dacă doriți să învățați cuvinte mai complexe, să aveți la dispoziție un Grammabot (că tot este la modă să discuți pe un chatbot), atunci va trebui să faceți upgrade la varianta plătită, pentru 4,9 dolari/lună.
Disponibilitate: iOS, Android.
5. Babbel (free, paid)
Aceasta este o altă aplicație foarte cunoscută, cu ajutorul căreia veți învăța limba străină dorită cu ajutorul vorbitorilor nativi care vor pronunța cuvintele. Cuprinde 12 limbi și varianta gratuită vă va permite să treceți prin 40 de cursuri.
Disponibilitate: iOS, Android.
6. Rosetta Stone Travel App (free, paid)
Cuprinde 24 de limbi străine, iar varianta gratuită este suficientă pentru a învăța rapid cuvintele și expresiile de bază necesare unei călătorii. Are disponibilă și o variantă în care puteți căuta rapid cuvintele atunci când aveți nevoie de ele.
Disponibilitate: iOS, Android.
7. Google Translate (free)
Bineînțeles puteți folosi în afara țării și Google Translate. Atenție când o folosiți, traduce expresiile cuvânt cu cuvânt și uneori nu au sens 🙂 Partea bună este că poate traduce și prin voce.
Disponibilitate: iOS, Android.
8. iTranslate Voice (paid)
Așa cum îi spune și numele, cu ajutorul aplicației puteți traduce conversațiile pe care le aveți, în peste 50 de limbi.
Disponibilitate: iOS, Android.
9. Busuu (free, paid)
Aplicația conține cursuri pentru 12 limbi, are o parte gratuită, însă pentru opțiuni mai multe trebuie să plătiți 17 dolari/lună. O puteți folosi și offline și dacă urmați toate cursurile puteți primi chiar și o certificare.
Disponibilitate: iOS, Android.
10. HiNative (free)
Practic este o comunitate de vorbitori nativi din fiecare țară. Puteți găsi un partener pentru conversație în limba dorită. Puteți pune orice întrebare și cineva vă va răspunde.
Disponibilitate: iOS, Android.
Vouă ce variantă vă atrage atenția?
Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne cereți detaliile fie pe email la [email protected], fie comentariu la articol sau pe Facebook.
Călătorii frumoase să aveți!
URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOK, INSTAGRAM, PINTEREST SAU YOUTUBE.