Escapadă de o zi lângă București: Conacul Domniței Ralu

Dacă sunteți în căutarea unei escapade de o zi, avem 2 recomandări pentru voi: Conacul dintre Vii și Conacul Domniței Ralu (mai nou Casa Timiș). 

Planul nostru de acasă era să ajungem la Conacul dintre Vii, să ne bucurăm de acesta, după care să mergem la Conacul Domniței Ralu, unde știam că putem lua și prânzul. Poate și la o cramă, să reîmprospătăm colecția de vin de acasă 🙂

Ajunși la primul dintre acestea, am descoperit că este închis pentru un eveniment privat. Așa că vom reveni cu altă ocazie. Ne-am urmat planul și am plecat către cel de-al doilea.

Cum ajungeți?

Drumul este destul de rapid, aproximativ o oră și 20 minute, indiferent spre care mergeți primul. Între cele două locații distanța este relativ mică și am parcurs-o în 20 de minute.

Conacul Domniței Ralu

Putem spune că ne-a fermecat încă de când am coborât din mașină!

Am găsit o curte foarte mare, multe locuri de parcare, un conac foarte bine îngrijit, la fel și terasa. Iar priveliștea, MI-NU-NA-TĂ.

 

După o scurtă ședință foto, am prins curaj și am intrat în conac. Imediat după pățania de la prima locație, am sunat și am întrebat dacă este deschis și se poate mânca. Recomandarea noastră este să faceți o rezervare.

Din fericire, când am ajuns nu era atât de aglomerat, însă la plecare am rămas surprinși de numărul mare de oameni care ajunseseră. Așa că, dacă tot ați plecat la drum, măcar să știți că veți găsi un loc.

Meniul îl puteți găsi pe site-ul lor, pentru a vă face o impresie. Nu este un loc ieftin, însă nici de neabordat. Mâncarea este foarte bună, iar oamenii primitori și rapizi. Iar restaurantul este foarte cochet decorat.

Noi ne-am bucurat de bunătăți tradiționale (care nici măcar nu au apucat a fi pozate), saramură de pui și prepeliță la cuptor în sos de vin.

 

După masa gustoasă, am făcut o plimbare prin vii și ne-am bucurat de vremea bună din această toamnă târzie.

Citește și: Excursii de weekend la cramele din România

Cum suntem mari fani Toscana, ne-ar fi plăcut să ajungem și la o cramă, însă am ales să ne relaxăm puțin pe terasa conacului, unde ne-am simțit puțin ca în Italia. Poate cu următoarea ocazie vizităm și o cramă.

Această zi ne-a adus aminte de plimbarea noastră de toamnă prin viile din zona Dealu Mare, pe care am facut-o pe bicicletă. Așa că ne-am propus ca anul următor să repetăm experiența.

Vă recomandăm cu drag să faceți o vizită în zonă, mai ales că este atât de aproape. Și așa de frumos!

Până data viitoare, călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CALATORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins