5 Locații pentru picnicuri tematice lângă București

Vremea frumoasă de afară ne duce cu gândul la vacanță și plimbări în aer liber. O alternativă bună pentru relaxare, după o săptămână plină la birou poate fi un picnic, într-o zonă verde și mai liniștită.

Am încercat mai multe locații, așa că ne-am gândit să le împărtășim cu voi, însoțite bineînțeles de tipsurile de rigoare :). Recomandările noastre de lucruri necesare sunt următoarele: pături, pernuțe, set picnic (poate fi și de unică folosință: farfurii, fuculițe, cuțite, șervețele, saci de gunoi, condimente și alimentele dorite). În ceea ce privește combinația de picnic, vă recomandăm să alegeți alimente care nu sunt ușor alterabile.

Pentru a avea un picnic așa cum vă doriți, nu lăsați acasă elementele decorative, care să meargă cu tematica picnicului sau care să vă facă să vă simțiți bine.

  1. Palatul Mogoșoaia

Poate printre cele mai cunoscute locuri de picnic, rămâne în continuare printre destinațiile noastre preferate. Știm că în ultima vreme este din ce în ce mai aglomerat, așa că recomandarea noastră este să ajungeți acolo cu bicicleta. Așa combinați și o plimbare plăcută cu bicicleta, dar și picnicul. Un drum cu bicicleta poate dura maximum 1 oră (noi am ajuns chiar cu o bicicletă închiriată de la Velo, fără viteze 🙂 ).  Puteți alege să mergeți în partea dreaptă, după Palat, zona respectivă fiind mai puțin cunoscută ca marea zonă verde din stânga Palatului.

Tips: Pentru că ne place Italia, vă recomandăm să organizați un picnic mediteraneean cu care să vă surprindeți jumătatea. Nu este complicat de realizat, plus că este extrem de delicios. Puteți pregăti ingredientele de acasă și doar le așezați frumos la fața locului. Bruschete, frigărui de fructe și legume etc. Aici dacă vă putem ajuta cu sugestii, puteți să îndrăzniți cu drag să ne scrieți, vă lăsăm chiar acum una.

  1. Cernica

Pădurea se află la aproximativ 17 km de București și puteți ajunge ușor și rapid, urmărind ieșirea din București dinspre Pantelimon. Aici veți găsi o pădure primitoare, chiar dacă inițial pare un loc pentru grătar, vă puteți croi drum printre fumul de mici, spre o zonă mai liniștită, perfectă pentru un picnic prieten cu natura. Puteți opta pentru zona de pădure sau spre malul lacului, pentru un picnic ce vă va duce cu gândul la mare.

Tips: Dacă vreți să aveți parte și de adrenalină, tot aici se află și Parcul de Aventură Cernica, Extreme Park. La fel ca și la Mogoșoaia, distanța este prietenoasă și pentru o aventură cu bicicleta.

11203593_973599499330368_7714606965700257376_oTura-de-bicicleta-Manastirea-Cernica-Manastirea-Pasarea-prin-Padurea-Pantelimon_04

  1. Parcul Natural Comana

Această oază de verdeață se află la 35 km de București. Aici puteți opta pentru următoarele: picnic pe marginea lacului (aici un preview), Parc de Aventură, plimbări cu bicicleta prin pădure sau puteți face chiar și un traseu prin pădure, până la Balta Comana. Ce ziceți de un croissant picnic? Vă puteți inspira de aici.

Tips: În week-end este destul de aglomerat, așa că vă recomandăm să ajungeți devreme dimineața sau dacă aveți posibilitatea, chiar în cursul săptămânii, într-o zi de concediu 🙂

IMG_20150601_135633

  1. Pădurea Bîcu

Și aceasta se află la 17 km de București, spre Dragomirești, Ilfov. Puteți ajunge cu mașina la-iarba-verde-minunea-naturii_4e6211d37ad155.jpgsau bicicleta, prin Chiajna. Este mai puțin cunoscută ca restul locurilor de pe lângă București, ceea ce o face mai liniștită și primitoare pentru un picnic relaxant.

Tips: Puteți lua cu voi palete de bedminton, cărți de joc, cartea preferată sau chiar o agendă, pentru că va fi mediul perfect pentru a face un plan de bătaie pentru o idee pe care o aveți de ceva vreme și o tot amânați :). Aici aveți o imagine pentru inspirație, iar tematica picnicului poate fi minunatul Quinoa, pe care îl puteți găti sau direct cumpăra.

Locație bonus: Vadu

Ce ziceți dacă picnicul ar fi la mare, pe plajă? Dacă vreți o destinație pentru un week-end, în care să aveți și un picnic special, atunci Vadu este recomandarea noastră. Este destinația perfectă pentru un picnic cu jumătatea voastră, la început de vară, când nici drumul spre mare și nici plaja nu este invadată de mulțimea de turiști. Și dacă tot este special, am găsit pentru voi și niște idei trăsnite. Puteți organiza un picnic surpriză, cu o degustare de vin și brânzeturi speciale. Pentru acesta s-a creat și paharul ideal, care cu siguranță nu se va vărsa. Paharul se numește Pointer și se laudă a fi prieten cu natura.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZI5e2ckaY-I]

Tips: Vă lăsăm o poză care să vă inspire în pregătiri.

“Sezonul” picnicurilor este la început, așa că vă provocăm să mergeți în locurile propuse :). De asemenea, provocarea merge către voi și ne-ar plăcea să ne ajutați cu alte idei de locuri prietenoase în care ați ajuns sau v-ar plăcea să mergeți.

În final, nu uitați să lăsați mediul curat, cum sperăm că l-ați găsit, de altfel.

Picnicuri savuroase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins